fbpx

Giant je vodeći proizvođač bicikala visokih performansi za poboljšanje vašeg iskustva u vožnji. U našim biciklima i opremi možete pronaći sljedeće
osnovne tehnologije.

Advanced Composite Tehnologija

U proizvodnji kompozitnih okvira Giant koristi najvišu kvalitetu materijala u svojim tvornicama. Prednji trokut okvira je izrađen i oblikovan u jednom komadu, kao cjelina. Taj postupak proizvodnje nazivamo Modified Monocoque Construction (modificirana monokok konstrukcija).

Advanced SL Composite Tehnologija

Okvire izrađene ovom naprednom tehnologijom voze profesionalni biciklisti u Giant pro timu. SL tehnologiju odlikuju najlakši, najkrući i najkvalitetniji okviri u svim biciklističkim disciplinama.

Advanced Forged Composite Tehnologija

Izrada kompozitnih dijelova upotrebom visokog tlaka. Koristi se u proizvodnji kompleksnih komponenti, kao što je Maestro suspenzija. Takvom proizvodnjom osigurava se lakša, kruća i jača konstrukcija kompozitnih komponenti od aluminijskih.

ALUXX Aluminum Tehnologija

Giant aluminijski okviri izrađeni su 6061 aluminija kako bi bili što lakši i sigruniji.

ALUXX SL Aluminum Tehnologija

Ova visoka razina izrade okvira koristi 6011 aluminij. SL tehnologija izrade aluminijskih okvira donosi najbolji omjer snage i težine, u svojoj klasi.

ALUXX SLR Aluminum Tehnologija

Ovaj superlagani profesionalni okvir izrađen je od 6011 aluminija te je najbolji aluminijski okvir u Giant ponudi. Zahvaljujući pažljivoj izradi – okviri ove tehnologije su 20% lakši od ALLUX SL okvira.

AeroSystem Tehnologija

Korištenjem CFD-a (Computational Fluid Dynamics) i aerodinamičkog tunela, inženjeri optimiziraju svaku cijev okvira za što bolju aerodinamiku i performanse.

CoMax Composite Tehnologija

Mješavina čistih karbonskih vlakana i polimerskih vlakana donosi udoban, efikasan i lagan okvir namijenjen rekreacijskoj vožnji.

Compact Road Dizajn

Predstavljen 1990. od strane Giant Pro biciklističkog tima, revolucionizirao je izgled cestovnih “performance” bicikala.  Nagib “top tube-a” spušten je prema dolje, tako tvori manji prednji i stražnji trokut i lakši bicikl.

Compliance Tuned Tehnologija

Specifično oblikovane cijevi okvira, uključujući ravnije cijevi sjedala i zakrivljen kut vilice za bolju kvalitetu vožnje bicikla.

D-Fuse Tehnologija

D-Fuse cijev sjedala i volan su dizajnirani da funkcioniraju kao cjelina – apsorpcija udaraca i vibracija za udobnije i brže vožnje.

Energypak

EnergyPak baterija integrirana je u okvir E-bicikla te tako tvori moderan profil bicikla. Giant E-bicikli nude nekoliko opcija baterija, uključujući EnergyPak Smart i EnergyPak. Ovisno o stilu i vrsti vožnje, svaka opcija je posebno dizajnirana za optimizaciju E-bicikla.

FlexPoint Suspension Tehnologija

“Single-pivot” dizajn koji koristi savijanje “chainstaya” za lagan i dugotrajan suspenzijski sustav sa 120mm hoda.

Grow Tehnologija

Tri jednostavne prilagodbe veličine bicikla, određenih dječjih modela.

Integrirana cijev sjedala

Dizajnirana kao ključni faktor u performansama okvira. Integrirana cijev sjedala smanjit će težinu za 45g, u odnosu na okvir sa standardnom cijevi sjedala, te poboljšati aerodinamiku bicikla.

Integrirana obujmica cijevi sjedala

Lagan, integriran mehanizam zaključavanja cijevi sjedala doprinosi izgledu i performansama bicikla.

Hybrid tehnologija

Hybrid tehnologija je sustav koji kombinira električnu snagu s ljudskom snagom. Na taj način dobit ćete što prirodnije iskustvo vožnje. Hybrid tehnologija sastoji se od RideControl kontrolerske jedinice, EnergyPak baterije i SyncDrive motora.

 

TransTextura™

TransTextura™

Brzosušeći materijal koji će odvojiti znoj od kože.

TransTextura Plus™

Brzosušeći materijal koji će odvojiti znoj od kože, a uz to je antibakterijske prirode – neutralizira bakterije koje uzrokuju neugodne mirise.

 

IZBORNIK